Page 2 of 8 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 16 to 30 of 120

Thread: Common ZX2 Problems. Read this before you post.

  1. #16

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    10
    Points
    4,232
    Bank
    0
    Total Points
    4,232
    Donate  

    Default

    ok so if our coolant is leaking because of the two different expansion rates how do we fix this?

  2. #17

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Indiana
    Posts
    5,759
    Points
    1,099,920
    Bank
    0
    Total Points
    1,099,920
    Donate  
    Thanks for the how to video - texzetec A toast to Ron Paul :D - powder To you and your family bud. - RASCAL 

    Default

    Replace the radiator.

  3. #18

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Lynn, Ma
    Posts
    423
    Points
    20,209
    Bank
    0
    Total Points
    20,209
    Donate  

    Default

    so i threw a P0171 (bank 1 lean) and everyone told me it was the o2 so i went and spent $53 on a o2 then later came on here and saw the first post and to my surprise it was the pcv elbow i replaced it and it purrs like a kitten now thanks
    oh and i def got that 53 bux back
    WORD lol

  4. #19

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Indiana
    Posts
    5,759
    Points
    1,099,920
    Bank
    0
    Total Points
    1,099,920
    Donate  
    Thanks for the how to video - texzetec A toast to Ron Paul :D - powder To you and your family bud. - RASCAL 

    Default

    Ha, some of those parts store guys are tools.

  5. #20

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    cape coral,FL
    Posts
    6
    Points
    207
    Bank
    0
    Total Points
    207
    Donate  

    Default

    alright i have the p0171 code i replaced the pcv valve and elbows (they where colapsed) and all other vacume lines, cleaned the MAF sensor with CRC MAF cleaner. I still have a really low idle and the code hasn't come back yet but i think it will. Any ideas on what i should try next?

  6. #21

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Indiana
    Posts
    5,759
    Points
    1,099,920
    Bank
    0
    Total Points
    1,099,920
    Donate  
    Thanks for the how to video - texzetec A toast to Ron Paul :D - powder To you and your family bud. - RASCAL 

    Default

    How low is the idle? You can clean the IAC with throttle body/air intake cleaner.

  7. #22

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    cape coral,FL
    Posts
    6
    Points
    207
    Bank
    0
    Total Points
    207
    Donate  

    Default

    The idle is around 500-600 after it gets to running temp and quite offten if i drive it hard and let off the throttle the rpm's come back down really slow.

  8. #23

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    cape coral,FL
    Posts
    6
    Points
    207
    Bank
    0
    Total Points
    207
    Donate  

    Default

    should i take the iac apart? to clean it?

  9. #24

    Join Date
    May 2008
    Location
    Knoxvegas, TN
    Posts
    10,133
    Points
    84,317
    Bank
    266,072,894
    Total Points
    266,157,211
    Donate  
    Hope you enjoyed the "dragon" - zx2loon Me wubbz joo too!! - zx2loon Congrats bro!! - rascal get 'em done - GoT MiLF? Unicorn hood ornament! lol - rascal 
    Thanks for the rubber superman! wait... - Gitt24_84 For those rare times when you don't have sand in the vag... - Big Mizz 

    Default

    No. Just take it out. Lube it with a tiny amount of non-petroleum lube. The plunger is plastic, and petroleum products can deteriorate the plastic. I use graphite spray. White lithium grease will work too.
    Last edited by DOUGIESTYLE; 04-19-2009 at 05:40 PM.
    2000 Black S/R (RIP), Iceman/CF hood/PnP ATX TB/K&N/MSD/PowderUDP-ODP/Esslinger cam gears/PS STS/SPI MTX/Fidanza/Stage2/Kamikaze/2.25"cat-less/Magnaflow/SCT(Pwned by Vit)/STB/21mmRSB/KYB/GC/Drag DR23
    Quote Originally Posted by mellowness65 View Post
    EXACTLY At night we could chant and sing in a circle around Doug's S/R and any others that may be there and burn a Cavalier as an offering to them
    Quote Originally Posted by Gitt24_84 View Post
    Nevermind, I'm fucking retarded
    Quote Originally Posted by ChillinZX View Post
    If you're talking about the slave cylinder "cock", you can play with that thing all day long and it will not get stiff.

  10. #25

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    cape coral,FL
    Posts
    6
    Points
    207
    Bank
    0
    Total Points
    207
    Donate  

    Default

    Thank you the car is running better than it has in a long time.

  11. #26

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5
    Points
    205
    Bank
    0
    Total Points
    205
    Donate  

    Default Belt Tensioner Failing

    Is another common issue is the belt tensioner failing; which impacts belt performance.. Just wondering if anyone else seen this problem..

    009

  12. #27

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5
    Points
    305
    Bank
    0
    Total Points
    305
    Donate  

    Default

    1998 Escort ZX2, is throwing a p0304(cyl 4 misfire); and now P0453(EVAP pressure sensor high input), and P0340 (Camshaft Position Sensor circuit malfunction, but i may have got a bad one, tried to replace it before and this happened). Not to mention it stalls out now. It also has a weird idle, it will idle fine when its cold, but when it warms up it will idle higher or lower than normal. Any ideas. I wanna say either the pcm needs reprogrammed (because the pcm had been changed by the previous owner) or the pcm that the previous owner got was for an spi engine, not a zx2?

    I've had the following changed:
    Spark plugs and wires with correct gap
    Coil pack
    New vacuum lines
    Fuel injectors and correct fuel pressure
    fuel tank and filter
    pcm
    timing belt and head gasket
    mtx
    has good compression, and misfires more when the engine is hot, hot outside and raining


    Any ideas?

  13. #28

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    776
    Points
    667,823
    Bank
    0
    Total Points
    667,823
    Donate  
    Goes with your desk. - capitalcrew From me to you buddy - Gunslinger I figured youd like this. A dil. - rusty what what.  In the butt - CJW Congrats on the car!!!!! - random_hero 
    just keeping the trend going - Alwayssideways Because I'm original... - Gitt24_84 You got so many I thought you would like another - SR2000 another to add to your collection - blue99fordzx2 limp - GoT MiLF? 
    In memory of zx2 - Ant98mtx 
    Troop and Military Support - Amber Alert - Bladder Cancer - Endometriosis - Equality - Liver Cancer - Liver Disease - Missing Children - POW/MIA - Spina Bifida - Suicide - SeRiousZX2 Gay and Lesbian Pride - MrWeeyums 

    Default

    Timing is off.
    Je Pistons, Crower Rods, FC Mains, Clevite Bearings, ARP hardware, JohnP head, SVT HG, 71 lb injectors, Crower titanium springs and retainers, OBX fuel rail, Aeromotive FPR, FRIM, Crown Vic TB, Wings West, Ground Controls, S/r Tokico, Tial 38mm wastegate, Precision Turbo, 3" DP, P/S/ A/C delete, Tial Q BOV, XCal3, 80mm MAF, Spec Stage 5, MFactory LSD, Motegi Tracklites, 3" Trubendz

    Parts: 22,000+
    Labor: 3+ years
    326whp/296wtq

  14. #29

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Points
    303
    Bank
    0
    Total Points
    303
    Donate  

    Default

    yea i just bought a 2000 zx2 drove for six mounts with motor shaking at red lights keeps getting worse but now trany started sliping and jerking then it would shift fine and now it does not move at all smoke comes out of trany dipstick
    Last edited by charles henry; 08-23-2009 at 09:24 AM.

  15. #30

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Points
    303
    Bank
    0
    Total Points
    303
    Donate  

    Default


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •